top of page

Miniature Painting Workshops

20220721_184207_edited_edited_edited_edi
Spellenspektakel-16-930x620.jpg
Spellenspektakel-cropped-930x620.jpg
IMG_20211024_160504.jpg
IMG_20211024_135421.jpg

Van Axel:

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in de wereld van miniatuurschilderen. Nadat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt heb ik mijzelf als doel gesteld om mensen te enthousiasmeren voor de hobby en mijn kennis en passie over het schilderen met hen te delen.

Hierom ben ik begonnen met het geven van schilderlessen. In eerste instantie privé, voor vrienden en op een gegeven moment op grote evenementen in Nederland en Duitsland. Ik kreeg erg veel voldoening en plezier van het delen van mijn opgedane kennis en misschien wel het belangrijkste, alle fouten die ik tijdens mijn schilderscarrière gemaakt heb. 

Zelf ben ik natuur
lijk ook niet gestopt met leren en verbeteren. Zo heb ik inmiddels het voorrecht gehad om te leren van enkele van 's werelds grootste miniatuurschilders zoals Arnau Lazaro of Ivan Hortal. En heb ik zelf ervaren hoeveel je kunt leren van een gemotiveerde en enthousiaste leraar. 

Ik verwelkom je graag op een van onze workshops om samen in de geweldige hobby van het miniatuurschilderen te duiken. Hopelijk tot snel!

IMG_3053_edited_edited.jpg
Febe_edited.png
Wizard_edited.png

Impressions

20230903_181614.jpg
20230903_181607.jpg
20230611_112329.jpg
Beginner Workshops
Icon Moon.png

Maandelijkse Beginner-Workshops

Ben je nieuw in de hobby of wil je verder bouwen op de basisbeginselen?

Doe dan mee aan onze maandelijkse beginnersworkshops!

 • Alle gereedschappen aanwezig

 • Miniatuur inbegrepen

 • Elke eerste zondag van de maand

 • 4h (14:00 - 18:00)

 • Dichtbij het centrum van Utrecht

 • 65 Euros p.p

Alles wat je nodig hebt is aanwezig

Verf, penselen, paletten, gereedschap, werkruimte. Plus een miniatuur van hoge kwaliteit, gedrukt door Silver Heron Studios! We zorgen ook voor koffie, thee en wat snacks. Als je wilt kun je natuurlijk je eigen miniatuur(s) meenemen.

Elke eerste zondag van de maand

Van 14:00 tot 18:00 uur zorgen we ervoor dat we genoeg tijd hebben om te schilderen en dieper in de hobby van het miniatuurschilderen te duiken. Disclaimer: Zeer zelden moeten we de datum veranderen door gebeurtenissen of andere omstandigheden.

Dichtbij het centrum van Utrecht

In een oude, opgeheven psychiatrische afdeling. Het "Oude Pieter Baan Centrum". Een creatieve werkruimte die nu onderdak biedt aan een verscheidenheid aan kleine bedrijven en startups die allemaal te maken hebben met Kunst, Cultuur of Onderwijs.

We behandelen verschillende technieken

Na een korte introductie in de basisprincipes van het miniatuurschilderen, richten we ons op technieken zoals dry-brushen, glaceren in lage lagen, schaduw en licht plaatsen, wassen en highlighten. Afhankelijk van je vaardigheidsniveau hebben we de tijd om wat dieper in te gaan op meer geavanceerde technieken zoals nat-blenden, meerlaags glaceren of NMM en OSL.

 

Prijs: 65 euro p.p. inclusief een miniatuur van hoge kwaliteit  

Afhankelijk van de groepsgrootte nemen extra docenten deel aan de workshops om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste hoeveelheid aandacht en praktijklessen krijgt.

Icon Saws.png

Privé workshops

Eén-op-één workshops, familie-evenementen, vrijgezellenfeesten of iets meer privé met je DnD-team? We kunnen een privésessie plannen die bij jou en je behoeften past.

 • Gebruik onze spullen of die van jou

 • Datum, tijd en duur variabel

 • In Utrecht of bij jou thuis

 • Leer de vaardigheden die jij wilt

 • 150 euro setup, 15 euro p.p en uur 

We kunnen leveren wat je nodig hebt

Apparatuur, miniaturen, airbrush enz. We kunnen regelen wat je nodig hebt of je brengt je eigen spullen mee om mee te oefenen en te leren! 

We plannen de afspraak samen

Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze locatie(s) en schilders, kunnen we het evenement plannen volgens jouw wensen. Datum, tijd en duur kunnen allemaal worden ingesteld.

Dichtbij het centrum van Utrecht of op je eigen locatie

We hebben toegang tot verschillende locaties in een oude, opgeheven psychiatrische afdeling. Het "Oude Pieter Baan Centrum". Een creatieve werkruimte die nu onderdak biedt aan verschillende kleine bedrijven en startups die allemaal te maken hebben met kunst, cultuur of onderwijs. Indien nodig kunnen we ook al onze spullen inpakken en bij je thuis langskomen.

Genoeg technieken om samen in te duiken

We kunnen je workshop plannen op basis van je interesses of vaardigheidsniveau. Beginner of gevorderd. Genoeg mogelijkheden om de basistechnieken te behandelen of juist diep in geavanceerde technieken te duiken zoals wet-blending, meerlaags glazuur, NMM of OSL.

 

Prijs: We vragen 150 euro setupkosten en daarna 15 euro per persoon per uur

Afhankelijk van de groepsgrootte voegen we extra docenten toe aan de workshops om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste hoeveelheid aandacht en praktijklessen krijgt. Voor huisbezoeken kunnen de prijzen variëren.

Icon Skull.png

Event Workshops

Als je mee wilt doen aan een van onze hop-in beginnersworkshops op een groot evenement, voel je vrij om dat te doen!

Spellenspektakel, Abunai en Castlefest zijn slechts een paar van de evenementen waar we evenementen organiseren. 

Spellenspektakel-2023-logo-kleiner.jpg
Screenshot 2023-10-05 154316.png
Castlefest.jpg
abunai.jpg

EVENEMENTEN (verleden en toekomst / controleer bij ons de jaarlijkse aanwezigheid):

IMG_3027_edited_edited.jpg
IMG_2921_edited.jpg
Gameforce.jpg
FC_vaandel.png
Animecon.jpg
Private Workshops
Event Workshops
20230507_155433.jpg
20230803_152924.jpg
IMG_20211211_154319.jpg

Wil je een workshop boeken?
Neem contact met ons op of gebruik onderstaand formulier!

Tel: +31 6 46814604

e-mail: info@pinkorcstudios.com

IMG_3036_edited.jpg
IMG_3035_edited.jpg

Bedankt voor het indienen!

Book a Workshop
Booking
bottom of page